Mijn favorieten

Blog

De voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar
Geplaatst op: 8 maart 2017
De NVM zegt dat de verkopen in de huizenmarkt zich in een stijging bevinden. Het aanbod van te koop staande woningen neemt langzaam af terwijl de prijzen stijgen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de koper zich wederom afvraagt of het inschakelen van een makelaar bij de aankoop van een huis een slimme zet is. Wij verzekeren u, dat is het zeker. Maar waarom?
Lees meer...
In 4 stappen de juiste makelaar kiezen
Geplaatst op: 26 april 2017
U wilt voor het eerst een huis kopen of verkopen met behulp van een makelaar. Een goede makelaar kan wel degelijk het verschil maken, maar waar moet u allemaal op letten bij het kiezen van een makelaar? In dit blog bespreken we de 4 stappen om tot een goede keuze te komen. Goed nieuws: het is een stuk minder ingewikkeld dat u denkt.
Lees meer...
Tips om de juiste hypotheekadviseur te kiezen
Geplaatst op: 26 juni 2017
Wanneer u een huis gaat kopen, krijgt u automatisch ook met een hypotheek te maken. Maar hoeveel u kunt lenen? Welke hypotheek past het beste bij uw situatie? Hoe lang is de rentevaste periode? Zijn er andere bijkomende kosten? Op al deze vragen heeft een hypotheekadviseur een antwoord. In dit blog geven we je wat tips om de juiste hypotheekadviseur uit te kiezen.
Lees meer...
Woningtaxatie, hoe zit dat precies?
Geplaatst op: 17 juli 2017
Iedere taxatie ziet er anders uit. De bijkomende regels en rapportage methoden zijn verschillend per taxatierapport, en afhankelijk van het doel dat het rapport heeft. Voor sommige vormen van taxaties zijn er zelfs (meerdere) gespecialiseerde taxateurs nodig! Hoe zien deze verschillende taxatievormen er eigenlijk uit?
Lees meer...
Hoe sluit ik een hypotheek af?
Geplaatst op: 18 augustus 2017
Tegen de tijd dat de studentenwoning (of het ouderlijk huis) verruild wordt door een koopwoning, is het afsluiten van de juiste hypotheek een van de belangrijkste dingen op de checklist. Maar hoe gaat dat precies in z’n werk? Er zijn drie verschillende manieren waarop u een hypotheek af kan sluiten. Die lichten wij graag toe in dit artikel.
Lees meer...